Aparthotel Lucky Bansko
Snow Cover
85 cm Capac de zăpadă

Meniu

Sosire
Plecare
2 nopți
2 Adulți · 0 Copii 2 nopți

2 nopți

2 nopți

Bucătărie tradițională Bansko

Bucătărie tradițională Bansko

Nu există nici o îndoială că Bansko este una dintre cele mai populare stațiuni bulgare, care prin frumusețea sa este cunoscută nu numai în Bulgaria, ci și dincolo. Aici, pe lângă uimitoare priveliște la munte, pârtii acoperite de zăpadă și o grămadă de aventuri veți găsi și o bucătărie bogată.

Un lucru este sigur, nu poți să rămâi flămând în Bansko. Bucătăria Bansko este fără îndoială una dintre cele mai delicioase din țară și oferă o varietate de bucătărie tradițională bulgară pentru toate gusturile.

Bucătăria tradițională Bansko este unică și oricine dorește să o încerce este sfătuit să meargă la taverna sau restaurantul, unde meniul este pregătit conform rețetelor originale de la Bansko.

Bucătărie tradițională Bansko

Multe dintre specialitățile Bansko sunt pregătite în funcție de rețete speciale, precum și conțin amestecuri secrete de condimente, care se datorează gustului și aromei lor unice. vizitatori cu o bucătărie delicioasă unică, care combină tradiții culinare vechi de secole. Bucătăria Bansko este un amestec unic de arome și arome ale căror ingrediente au reunit cele mai bune din natura regiunii.

Bucătăria Bansko întruchipează viața localnicilor de-a lungul secolelor. Acesta include produse proaspete simple, care erau disponibile pentru rezidenții bulgari obișnuiți din Bansko. Mâncărurile de casă și cârnații de carne sunt câteva dintre lucrurile de care este mândru maestrul culinar din Bansko.

Dacă vă place bucătăria autentică bulgară, asigurați-vă că încercați specialitățile din Bansko. Combinațiile minunate de condimente și produse proaspete, precum și modul special de preparare a banskaliei garantează rezultate culinare excelente. Bansko are o mare varietate de preparate apetisante. Totuși, pentru a le enumera va trebui să scriem o carte, așa că în acest articol ne vom uita doar la unele dintre cele mai faimoase.

Ele sunt capodopere culinare din bucătăria populară bulgară și sunt prezentate în meniurile a mai mult de taverne din Bansko. Și unele dintre ele fac parte integrantă din masa tradițională de vacanță Banskali. Acum ne vom scufunda în adâncul bucătăriei Bansko și vă vom prezenta unele dintre cele mai cunoscute preparate regionale.

Mâncăruri tradiționale Bansko:

Vase calde

Bansko kapama

Bucătărie tradițională Bansko

Acesta este unul dintre cele mai delicioase și bogate ingrediente din regiune, așa că asigurați-vă că le comandați. Este un fel de mâncare tipic de iarnă și este pregătit mai ales în sărbătorile mari. Gătiti aproximativ 5-10 ore la foc mic. Servit împreună cu chomelk. Banama kapama gătită într-un vas de lut cu orez, varză, sfeclă roșie (numită și în așteptare) și diverse tipuri de carne: carne de porc, pui, vițel, iepure, slănină, sânge, mezeluri.

De asemenea, se adaugă vin roșu și condimente precum chimen, ardei roșu, frunze de dafin, precum și urzica Bansko – una dintre condimentele speciale ale lui Bansko. Când se servește kapama finită în porții separate, tot conținutul de vită este plasat într-o tavă. Cârnațiul se taie, iar carnea de pui este dezosată introducând fiecare produs într-o porție.

Katino Meze

Bucătărie tradițională Bansko

Un alt fel de mâncare Bansko apetisant pentru iubitorii de mâncare locală. Produsele necesare pentru carnea de pisică sunt carne de porc, ciuperci, ceapă, chutney, ardei gras, savuros. Vasul este gătit înăbușit și devine unic delicios.

 chomlek

Bucătărie tradițională Bansko

Acest fel de mâncare este considerat a fielita de Pirin și pe bună dreptate. Felul de mâncare este o parte obligatorie a mesei de vacanță banskali. Un fel de mâncare delicios și satisfăcător, perfect pentru zilele reci de iarnă. Este de obicei servit cu vin roșu. Cholmeck gătește într-un vas de lut timp de aproximativ 10 ore.

Principalele ingrediente pentru  chomelek  sunt cartofii, carnea de vițel (dar carnea de porc, dacă nu avem una), morcovii, cartofii întregi, ceapa, roșiile, diverse condimente: piper negru, frunze de dafin, pastă de roșii sau suc de roșii, alb sau roșu vin. Deși este preparat cu produse simple, felul de mâncare este foarte apetisant. Vasul este copt aproximativ 4 ore fără cartofi.

După ce coaceți caserola cu chomelka, îndepărtați tigaia de copt și îndepărtați cartofii decojiți și feliați în caserolă, care se întoarce la cuptor pentru a coace încă 30 de minute.

Curele cu așteptare și slănină

Bucătărie tradițională Bansko

Acest delicios fel de mâncare cu tocană cu un nume interesant este de fapt preparat într-un mod foarte ușor. Folosește o boabă veche care gătește la foc lent într-un vas de lut. Odată fiartă, apa de fasole este schimbată și lăsată să fiarbă din nou cu apa nouă.

Lui i se adaugă apoi un cap de sfeclă roșie, care se numește „în așteptare”.Adăugați ardei roșii uscați opțional și bucăți slănină. Poate fi servit cu o bucată de costum de baie, precum și un pahar de vin roșu.

Combină cu cuști

Bucătărie tradițională Bansko

O altă rețetă delicioasă din bucătăria autentică Bansko, potrivită pentru sezonul de iarnă. Se prepară din varză (numită capră), cartofi (numiți combos), ardei roșu uscat cu ceapă, semințe de marar, ardei gras, sare, ulei.

O mizerie

Bucătărie tradițională Bansko

Acesta este un fel de făină de porumb. Are forma unui cuib și este servit umplut cu sânge de banană, slănină, ficat.

Swee bate cu piciorul și urechea

Bucătărie tradițională Bansko

Fasole verde uscată, cu picioare și urechi de porc. Conține, de asemenea, grăsime de porc, ardei roșu, usturoi, pătrunjel, piper negru și sare după gust. Servit cu vin roșu.

Delicatese culinare tradiționale Bansko:

înot cârnați

Bucătărie tradițională Bansko

O delicatesă regională cu un gust unic memorabil – acesta este sujukul Banji. Preparat din vitel și carne de porc. Raportul este 7 kg. carne de porc și 3kg de vițel. Celelalte ingrediente sunt ficatul de porc, prazul, chimenul, ardeiul gras, cimbru, mărarul. Produsele mixte sunt umplute în intestinele de porc și apoi uscate ca orice fel de sujuk.

Bansko bătrân / Fluturi / Babek

Bucătărie tradițională Bansko

Această delicatesă binecunoscută din regiune a devenit un simbol al Bansko și nicio masă din Bansko nu poate trece fără ea. O serie de feluri de mâncare Bansko sunt servite împreună cu bătrânul Bansko. Este confecționat din file de porc și bonfă.

Ingrediente ale bătrânului Bansko:

  • carne de porc
  • slănină
  • ficatul de porc
  • coada de porc (pentru umplutură)
  • sare
  • ardei negru
  • chimion
  • sare

Acest tip de sudzhuk legendar este pregătit și în alte regiuni din Bulgaria, însă bătrânul Bansko are un gust distinctiv datorită rețetei originale pe care o pregătește, precum și a condimentelor care îi dau un gust original. Odată gata, sujuk se blochează undeva pentru a usca într-un loc aerisit. Aperitiv delicios gata pentru consum după o ședere de cel puțin 6 luni.

Kreshchina

Bucătărie tradițională Bansko

 Este fabricat din partea cea mai fragilă și mai colorată a piciorului de porc uscat.

Sânge de banană

Bucătărie tradițională Bansko

deserturi:

Borek

Bucătărie tradițională Bansko

Un desert apetisant și super rapid pentru prepararea desertului Bansko. Este format din dovleac, făină, ulei, nuci măcinate, zahăr. Produsele sunt amestecate și totul este copt într-o tigaie. Poate fi servit cu o bilă de înghețată. Conform rețetei moderne se pot folosi cruste de aluat.

Kukurin

Bucătărie tradițională Bansko

Denumirea de banană a acestui fel de mâncare este tradusă prin bucle. Reprezintă paste dulci care se curăță în jurul marginilor la prăjire. Cum se prepară rapid și nu necesită multe produse, acest desert a fost preferat în perioadele de foame și sărăcie.

Cukuini se prepară din aluat făcut din ou, făină, două linguri de ulei. Lăsați aluatul să stea 1 oră, apoi rotiți o crustă subțire. Se ia un pahar și se taie cercuri din scoarță. Cu ajutorul unui cuțit, tăieturile se fac din centrul fiecărui cerc până la periferia acestuia.

Cercurile de aluat sunt stivuite două sau trei una peste alta și lipite de o proteină. La comandă, secțiunile trebuie deviate și apoi prăjite până când se înroșesc într-o baie de ulei. Când sunt gata, sunt presărate cu zahăr pudră și gata de servit.

por

Bucătărie tradițională Bansko

Acesta este un tip de gustare de mic dejun tipică regiunii Bansko și Razlog.  Ingredientele pentru aceasta sunt două ouă, sodă de copt, făină, brânză zdrobită, apă. Ingredientele se amestecă pentru a forma un aluat care se pune într-o tigaie și se coace. Ungeți cu ulei chiar înainte de a face acest lucru.